Какво се твърди от Кремъл? В днешното си обръщение към нацията

...
Какво се твърди от Кремъл? В днешното си обръщение към нацията
Коментари Харесай

Има ли натовски войски в Украйна, както твърди Путин? frognews.bg

Какво се твърди от Кремъл? 

В днешното си послание към нацията съветският президент Владимир Путин съобщи, че " режимът в Киев " е пуснал " нови банди от задгранични наемници, националисти, военни елементи, подготвени по стандартите на НАТО и под фактическото командване на западни съветници ". 

Добре знае се, че задгранични бойци са се включили към украинските военни елементи. Въпреки това се вършат изказвания от съветски публични лица и медии, че обслужват войски на НАТО на място в Украйна, пишат от BBC.

На 13 септември Руслан Осташко, водещ на " Время покажет “ (Времето ще покаже) по съветския Канал 1 съобщи: 

" В огромната скица на нещата украинските бойци са там повече за външен тип, за правене на фотоси и качване на видеоклипове в TikTok, само че там се бият основно войски на НАТО ".

По време на програмата бяха показани фрагменти, взети от обществените медии на чужденци, за които се твърди, че се бият в Украйна, като " доказателство “ за наличието на НАТО там. 

Андрей Марочко, боен представител на самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР) в източната част на Украйна, сподели пред съветската държавна осведомителна организация РИА Новости: " Нашите разследващи организации разкриха идването на постоянни офицери от НАТО в региона на Харков. Целта на пътуването им в този регион е да провеждат взаимоотношение сред задгранични и украински елементи ".

По думите му офицери от НАТО са пристигнали в Краматорск, град в Донецка област на Украйна

Други изказвания са по-общо за наличието на задгранични бойци и не вършат директна връзка с НАТО - само че оставят връзката подразбираща се: Владимир Корнилов, колумнист на РИА Новости, сподели, че е имало " трагично нарастване на видеозаписите на хора, които са пристигнали да " освободят “ Изюм, като се приказва на британски “.

Какви са доказателствата? 

Важно е да се направи ясно разграничаване сред тези задгранични бойци, които са пътували независимо до Украйна, и войските, ситуирани от страните-членки на НАТО.

Руските медии не предоставиха доказателства за обслужващ личен състав на НАТО на място, като единствено показаха наличието на обособени задгранични бойци на бойното поле.

Един от бойците, показани в телевизионната стратегия " Время покажет ", е Малкълм Нанс, някогашен американски военноморски офицер, който постоянно разгласява видеоклипове на себе си в Украйна през последните месеци. На един от клиповете Нанс е показан с артилерийска батарея зад него, стреляйки по това, което той разказва като " първия артилерийски изстрел от солидна наземна атака с комбинирани оръжия с доста оси “.

В момента той не служи в американската войска и още през април той показа онлайн, че се е включил към Украинския задграничен легион.

Вторият човек, разпознат в проруски изявления в обществените медии, е различен американец, Роб-Рой Лейн, който е израснал в американския щат Айдахо. Той също постоянно разгласява онлайн видеоклипове, на които е включен в украинска военна част, и показва имената на няколко други задгранични доброволци в екипа. Тези видеоклипове са необятно публикувани в проруските обществени медийни канали.

Няма онлайн доказателства, които да допускат, че той има предходен боен опит. Министерството на защитата на Съединени американски щати не е дало отговор на претенции за коментар по отношение на присъединяване му в американските военни сили.

В акаунта си в обществените медии Лейн показва няколко други членове на своя отдел, в това число двама английски жители. От Министерството на защитата на Обединеното кралство обявиха, че няма да разясняват служебните досиета на някогашни чиновници или активността им в зони на спор.

Каква помощ дава НАТО на Украйна? 

Страните-членки на НАТО дават огромни количества комплицирани оръжия и логистична поддръжка на Украйна, като Съединените американски щати са най-големият донор. Това съоръжение включва няколко оръжейни системи, за които се счита, че са изиграли основна роля в спора до момента, като ракетни установки с огромен обхват и противотанкови оръжия.

Освен това имаше спекулации в западните медии, че членовете на НАТО са помагали както с разузнаване, по този начин и с избора на военни цели.

Има към 40 000 бойци на НАТО, ситуирани в страни-членки на алианса в района, като да вземем за пример в балтийските страни и Полша, с други 300 000 бойци в нараснала подготвеност в отговор на нашествието на Русия.

Обширно образование на украински сили от членове на НАТО се организира отвън страната, само че нито една страна-членка на НАТО не е декларирала, че е изпратила боен личен състав да се бие в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР